Är du projektör eller föreskrivare? Nu får du veta hur du brandskyddar stålkonstruktioner. Lyssna på vårt webinarie och ladda ned den nya projekteringsanvisningen.
Är du projektör eller föreskrivare? Så brandskyddare du stålkonstruktioner.
PAROC - Better build environment
Öppna i webbläsaren

NYHETSBREV OKTOBER 2018
BYGGISOLERING
Så brandskyddar du stålkonstruktioner

Projektör eller föreskrivare? Så brandskyddar du stålkonstruktioner.

Vid brand har konstruktionens brandmotstånd stor betydelse för säkerheten, och gör det möjligt för byggnaden att upprätthålla sina grundläggande funktioner under den tid som krävs för att evakuera.

För att en konstruktion skall uppfylla brandmotståndskraven krävs bl a att den kritiska temperaturen och stålets sektionsfaktor fastställs.

Nu kan du lyssna till vårt webinarie där Christian Löfvenholm, som är rådgivare för föreskrivande led på Paroc Byggisolering, berättar mer om hur du brandskyddar konstruktioner av stål. 

Lyssna på webinarie >

 

Ny projekteringsanvisning för brandskydd av stål

Nu kan du också ladda ned vår projekteringsanvisning för brandskydd av bärande stålbalkar och pelare, trapetsprofilerade ståltak och skiljeväggar.

Den innehåller praktisk information för isoleringstjocklekar i olika stålprofiler tillsammans med illustrerande räkneexempel.

Ladda ned projekteringsanvisning >

Beställ ett tryckt exemplar av projekteringsanvisningen >

Ladda ned projekteringsvisningen för brandskydd av stål
 
Hjälpmedel för projektering

Hjälpmedel för projektering

På vår site hittar du olika hjälpmedel som underlättar för dig som projektör. Ett exempel är Strukturväljaren, där du kan ladda ned våra CAD-/DWG-filer.

Se våra hjälpmedel för Projektering Byggisolering >

 
Behöver du råd?

Behöver du hjälp av en rådgivare?

Våra experter finns alltid där för att hjälpa till med goda råd. Det kan gälla allt från val av rätt lösning till information om priser.

Jag vill bli kontaktad av en rådgivare >